Relatie tussen architectuur en basketbal

04 mei 2022

woongebouw met starterswoningen Zoeterwoude-Rijndijk

Is er een relatie tussen architectuur en basketbal? Nee, behalve dat wij door onze opdrachtgever voor het woongebouw met starterswoningen in Zoeterwoude werden uitgenodigd om een wedstrijd van ZZ Leiden bij te wonen. De bouw is immers gestart: de palen zitten erin, evenals de bronnen voor de warmtepomp. Reden om het hele bouwteam te fêteren. Dank aan Marcel Verburg.

Opdracht nieuwe parkeergarage

13 april 2022

parkeergarage LBSP, Leiden

Voor het Bio Science Park in Leiden heeft studio VVKH samen met bouwbedrijf Goldbeck een ontwerp gemaakt voor een nieuwe bovengrondse parkeergarage. Met een slim demontabel systeem en een verrassende omhulling passend bij het Hollandse landschap wist het team deze opdracht van de Universiteit Leiden binnen te slepen. Een centrale voorziening die de verdere ontwikkeling van de Campus mogelijk maakt.

Opgeleverd

21 februari 2022

nieuwbouw Kanaalpark Leiden opgeleverd

De eerste huurders trekken in de nieuwbouw aan het Kanaalpark, onderdeel van de grote Campusontwikkeling achter station Leiden Lammenschans. We hebben hier twee woongebouwen ontworpen die een bestaand kantoorgebouw en parkeerterrein vervangen. Grootschalige ingrepen die door de variatie in de architectuur een heel plezierige woonomgeving oplevert.

Onthulling bouwbord woningen Wassenaar

11 februari 2022

onthulling bouwbord woningen Wassenaar

Donderdag 10 februari werd in Wassenaar het bouwbord onthuld op de bouwplaats van de 86 sociale huurwoningen aan de Stompwijckstraat door de burgemeester en het bestuur van woningbouwvereniging St. Willibrordus. Ook werd de laatste paal de grond in gedraaid.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het aanwezige groen en de omliggende bebouwing. Eind 2023 worden de woningen opgeleverd.

Hybride werken

21 januari 2022

Hybride werken Parmentierweg Leiden

Studio VVKH mag aan de slag als interieurarchitect bij HECHT, de nieuwe naam van de Regionale Dienst Openbare gezondheidszorg Hollands Midden. Het bestaand gebouw van de GGD aan de Parmentierweg moet geschikt worden gemaakt voor de nieuwe manier van werken, hybride en flexibel. Op een zelfde manier is VVKH betrokken bij de herinrichting van DZB Leiden, waar de traditionele kantoorkamer plaatsmaakt voor een open werkomgeving waar de ontmoeting centraal staat.

Groen licht voor woontorens aan de Verbeekstraat in Leiden

12 november 2021

woontorens aan de Verbeekstraat in Leiden

Met het vaststellen van de zogeheten nota van uitgangspunten gaf de Leidse gemeenteraad groen licht voor ons plan voor de herontwikkeling van een voormalig kantoorgebouw aan de Verbeekstraat. In het totale plan dat onder meer uit twee woontorens bestaat worden circa 250 woningen gerealiseerd.

Artikel Leidsch Dagblad.

Ronald Knappers nieuwe stadsbouwmeester Zoetermeer

01 oktober 2021

stadsbouwmeester, Zoetermeer

Open monument aan het Rapenburg

10 september 2021

restauratie, Rapenburg, monument

Tijdens de Open Monumentendagen in Leiden is ook Rapenburg 49 te bezichtigen, een pand dat onlangs in oude luister is hersteld en verduurzaamd. Wij hebben hier het ontwerp voor gemaakt, in nauw overleg met de bevlogen opdrachtgever. Helaas is de bezichtiging al volgeboekt, maar op onze site enkele beelden.