Compromis: Nieuw waterterras Annie's wordt vier meter korter

25 november 2020

Het nieuwe waterterras van Annie’s in Leiden wordt circa vier meter korter. Dat is de uitkomst van het compromis dat bezwaarmakers tegen het waterpodium samen met de gemeente en de leiding van de horecagelegenheid hebben bereikt.

Annie’s wilde het huidige rechthoekige terras dat steunt op enkele duwbakken vernieuwen door een waterpodium aan te leggen in de vorm van een halve cirkel, dat vlak boven het water uitkraagt.
Door het compromis wordt het terras nu vier meter korter dan in het oorspronkelijke plan en komt het looppad eromheen te vervallen. Langs de monumentale werfkelders blijft een openbare route gehandhaafd.

Naar verwachting zal in het voorjaar van 2021 met de uitvoering worden gestart.

Leidsch Dagblad https://t.co/cvsXRrOkYF

Fred Berg 35 jaar bij studio VVKH; een bijzonder, memorabel moment

02 november 2020

Op 1 november 1985 is Fred, direct na afronding van de HTS opleiding Bouwkunde, bij ons bureau gestart met werken. Fred was een van de eersten die de tekentafel aan de kant schoof en de mogelijkheden van de computer is gaan onderzoeken. Nog altijd is hij onze expert op dat gebied, wat onlangs heeft geleid tot de oprichting van BIM bouwkunde, een eigen afdeling binnen VVKH voor technisch tekenwerk in 3D. De afgelopen 35 jaar heeft Fred zich ontwikkeld tot een kundige en zeer ervaren bouwkundige en is hij op technisch gebied de steun en toeverlaat voor collega’s binnen het bureau. Een greep uit de projecten waaraan Fred heeft gewerkt:  woon/winkelboulevards in Hoofddorp (Cruquius), Rotterdam (Alexandrium) en Utrecht (the Wall), woonzorgcentra in Berkel en Rodenrijs en Vlietwijk-Voorschoten,  herhuisvesting Faculteit IO, TU Delft en parkeergarage Garenmarkt Leiden.

We feliciteren Fred met dit mooie jubileum!

(foto: GDandP)

Nieuwbouw appartementen Wassenaar

07 oktober 2020

21 september jongstleden verzorgden wij een presentatie voor de vervangende nieuwbouw van 86 sociale appartementen in de Stompwijckstraat in Wassenaar aan een afvaardiging van de gemeenteraad. Op 6 oktober werd de startnotitie voor het project behandeld in de raadscommissie. De commissie was unaniem enthousiast over de kwaliteit van de plannen, en over de communicatie met de buurt. Het project, dat wij ontwerpen in opdracht van woningbouwvereniging St. Willibrordus, zal op korte termijn als hamerstuk behandeld worden in de raad. Wij zullen voor het einde van dit jaar de omgevingsvergunning aanvragen, en hopen dat medio 2021 gestart kan worden met de uitvoering.

‘De Rolreder’ het winnend ontwerp voor het voormalige Gasfabriekterrein in Krommenie

05 oktober 2020

Gewonnen!
‘De Rolreder’ het winnend ontwerp voor het voormalige Gasfabriekterrein in Krommenie

Zowel de professionele jury als de omwonenden hebben gekozen voor het plan “de Rolreder”. Studio VVKH heeft dit in samenwerking met ontwikkelaar Timpaan en Bot Bouw ontworpen.

Het betreft diverse woningtypologieën van rijtjeshuizen tot vrijstaande villa’s. De doelgroep is ook divers. Een groot gedeelte betreft ouderen huisvesting. Het heeft 38 grondgebonden woningen,12 appartementen en een gemeenschapsruimte.

Het plan sluit aan op de historische straten van het dorp en op de industriële bebouwing aan het kanaal. De bestaande groenstructuren en de historische gashouders waren de belangrijke structurerende elementen voor de inrichting van het maaiveld. Alhoewel het plan zich als een kameleon voegt in de bestaande structuur krijgt het een eigen architectonische identiteit.

The Wall 2.0, Utrecht

02 september 2020

In opdracht van de nieuwe eigenaren Urban Interest en Built to build werken wij aan een serie aanpassingen aan The Wall in Utrecht om met name de toegankelijkheid te verbeteren. In de staart van het gebouw is een tapis roulant verplaatst en zijn roltrappen toegevoegd. Hier hebben zich onder andere fietsenwinkel Mantel en het F1 racing centre gevestigd. In de nabije toekomst wordt aan de noordzijde van het gebouw een nieuw stijgpunt gerealiseerd.

Garenmarktplein officieel geopend

17 juli 2020

parkeergarage en plein Garenmarkt Leiden

Woensdagavond 15 juli is het Garenmarktplein officieel in gebruik genomen door het ontsteken van de LED-verlichting. Samen met de omwonenden heeft studio VVKH de basis gelegd voor deze transformatie van een parkeerplein tot een aangenaam en groen verblijfsgebied.
Een prachtige inrichting van het dak van de parkeergarage.

Kijk hier voor het artikel in het Leidsch Dagblad.

Gemaalhuis Hoofddorp bijna gereed

29 juni 2020

https://www.vvkh.nl/nl/architectuur/woningen-het-gemaalhuis-hoofddorp/

Omdat het project het Gemaalhuis bijna gereed is, zijn we afgelopen vrijdag samen met Timpaan, IBB Kondor en Synthrus Achmea gaan kijken bij de oplevering van de 40 huurwoningen in het project. De oplevering van de laatste woningen volgt deze week. Het is een prachtig project geworden waar iedereen trots op kan zijn!

 

 

Kanaalpark Leiden

19 juni 2020

Aan het Kanaalpark in de Lammenschansdriehoek is de basis gelegd voor ons haakvormige appartementengebouw met 88 woningen. De halfverdiepte parkeergarage is gestort. Nu verder met de 7 woonverdiepingen.