The Wall 2.0, Utrecht

02 september 2020

In opdracht van de nieuwe eigenaren Urban Interest en Built to build werken wij aan een serie aanpassingen aan The Wall in Utrecht om met name de toegankelijkheid te verbeteren. In de staart van het gebouw is een tapis roulant verplaatst en zijn roltrappen toegevoegd. Hier hebben zich onder andere fietsenwinkel Mantel en het F1 racing centre gevestigd. In de nabije toekomst wordt aan de noordzijde van het gebouw een nieuw stijgpunt gerealiseerd.

Garenmarktplein officieel geopend

17 juli 2020

parkeergarage en plein Garenmarkt Leiden

Woensdagavond 15 juli is het Garenmarktplein officieel in gebruik genomen door het ontsteken van de LED-verlichting. Samen met de omwonenden heeft studio VVKH de basis gelegd voor deze transformatie van een parkeerplein tot een aangenaam en groen verblijfsgebied.
Een prachtige inrichting van het dak van de parkeergarage.

Kijk hier voor het artikel in het Leidsch Dagblad.

Gemaalhuis Hoofddorp bijna gereed

29 juni 2020

https://www.vvkh.nl/nl/architectuur/woningen-het-gemaalhuis-hoofddorp/

Omdat het project het Gemaalhuis bijna gereed is, zijn we afgelopen vrijdag samen met Timpaan, IBB Kondor en Synthrus Achmea gaan kijken bij de oplevering van de 40 huurwoningen in het project. De oplevering van de laatste woningen volgt deze week. Het is een prachtig project geworden waar iedereen trots op kan zijn!

 

 

Kanaalpark Leiden

19 juni 2020

Aan het Kanaalpark in de Lammenschansdriehoek is de basis gelegd voor ons haakvormige appartementengebouw met 88 woningen. De halfverdiepte parkeergarage is gestort. Nu verder met de 7 woonverdiepingen.

Bouwen in de stad

05 juni 2020

Deze week is de renovatie gestart van Rapenburg 49, een monumentaal pand dat uit een voor- en achterhuis bestaat. De stijlkamers in het voorhuis worden in oude luister hersteld, en het achterhuis wordt zo duurzaam mogelijk gerenoveerd. Een spannende klus waarbij steeds de balans moet worden gevonden tussen moderne technieken en historisch verantwoorde ingrepen.

Milieuprijs voor Leiden is 'mooi compliment'

13 mei 2020

Plein Garenmarkt Leiden kleurt groen

Vandaag een artikel in het Leidsch Dagblad over Biodiversiteit in de stad.
Leiden is de eerste 'BiodiverCity' in Europa. 
Het plantsoen dat boven de parkeergarage Garenmarkt is aangelegd is de meest recente bijdrage aan het  groen in de stad. 

Lees het hele artikel hier

Villa's Kloplocatie Alphen aan den Rijn opgeleverd

08 mei 2020

https://www.vvkh.nl/nl/architectuur/woningen-puur-wonen-kloplocatie-kerk-en-zanen-alphen-ad-rijn/

De 16 geschakelde villa's van de Kloplocatie Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn zijn opgeleverd. De villa's zijn een onderdeel van ons plan met verschillende woningtypes aan de rand van het Groene Hart. Alle woningen zijn duurzaam ontwikkeld (nul op de meter).

Laagbouw Gemaalhuis Hoofddorp opgeleverd

29 april 2020

https://www.vvkh.nl/nl/architectuur/woningen-het-gemaalhuis-hoofddorp/

Het bouwproces van het Gemaalhuis in Hoofddorp is in volle gang. De laagbouw is onlangs opgeleverd. Alle grondgebonden woningen zijn nu klaar. Aan de robuuste appartementengebouwen aan de rand van het bouwblok wordt nog gewerkt. De rijkdom aan metselwerk is al zichtbaar.