Zijldijk Energieneutraal

30 juli 2021

Zijldijk Energieneutraal

Met het plaatsen van 17 zonnepanelen op het dak van het Droomhuis aan de Zijldijk kan het pand nu in zijn eigen energiebehoefte voorzien. En het was al zo duurzaam. Houtbouw in CLT op een bestaande fundering, gasloos dankzij onder meer een luchtwarmtepomp en warmteterugwinning op de ventilatielucht, en een goed geïsoleerde schil afgewerkt met prachtige houten delen. Het gebouw huisvest een atelier, vakantiewoning en faciliteiten voor kampeerders. Het is erop gericht iedereen te laten genieten van een verblijf in deze prachtige omgeving nabij de Kagerplassen.

ZOMERVAKANTIE 2021

30 juli 2021

zomersluiting 2019

Van 2 t/m 6 augustus zijn wij met vakantie.

We wensen u een mooie zomer toe!

 

Het Gemaalhuis in Aluminium in de praktijk

07 juli 2021

Het Gemaalhuis in Aluminium in de praktijk

In magazine Aluminium in de praktijk wordt aandacht besteed aan Het Gemaalhuis in Hoofddorp. In het project zijn in kleur geanodiseerde kozijnen toegepast.
Het artikel lees je hier.

Start sloop veertig duplexwoningen Wassenaar

21 juni 2021

Start sloop veertig duplexwoningen Wassenaar

De wethouders Kees Wasssenaar van Ruimtelijke Ordening en Ritske Bloemendaal van Wonen, gaven op maandag 14 juni j.l. de aftrap voor de sloop van veertig duplexwoningen rondom de Stompwijckstraat in Wassenaar. Met een grote sloopmachine tilden zij een dak omhoog en sloopten zij een zijwand van een woning. Daarmee zijn de werkzaamheden voor de nieuwbouw van 86 sociale huurwoningen officieel van start gegaan.

Zie ook De Wassenaarse Krant van 18 juni 2021.

 

 

Stadsbouwmeester draagt Oeverhof voor aan Rijnlandse Architectuur Prijs

16 juni 2021

Rijnlandse Architectuur Prijs 2021

Stadsbouwmeester van Katwijk, Johan Roelofs, draagt 15 projecten uit Katwijk voor aan de Rijnlandse Architectuur Prijs 2021 waaronder ons project Oeverhof. Zaterdag 19 juni maakt het RAP bekend welke projecten er op de longlist komen te staan.

Feestelijke opening appartementengebouw Oeverhof

09 juni 2021

Feestelijke opening appartementengebouw Oeverhof

Donderdag 3 juni was de officiële opening van het appartementengebouw in Katwijk. Tijdens deze stralende dag kreeg het appartementengebouw de naam Oeverhof toegewezen.

Studio VVKH wint prijsvraag in Leeuwarden

04 juni 2021

Studio VVKH wint prijsvraag in Leeuwarden

Ten zuidwesten van Leeuwarden wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld, Middelsee, naar ontwerp van West 8. Woningstichting ‘Eigen Brood Bovenal’ zocht een architect voor circa 80 sociale huurwoningen in deelgebied Waterstad. Momenteel bezit deze stichting 150 hofjeswoningen aan de rand van de binnenstad. In onze visie combineren we de groene kwaliteiten van die woonomgeving met de kenmerken van de Friese waterstad. Alle woningen zijn gericht op de straat, waarmee we de sociale binding in de wijk proberen te versterken. Het plan bestaat uit een combinatie van rug-aan-rugwoningen, tuin- en dekwoningen en een appartementengebouw aan het water. Na de zomer start het ontwerp en in de loop van volgend jaar hoopt men de eerste paal te slaan.

Publicatie Parkeergarage Garenmarkt Leiden

30 april 2021

Mooie publicatie Parkeergarage Garenmarkt Leiden in blad Mebest.

"De parkeergarage zit in de lift. Donker en krap maakt plaats voor licht en ruim. Parkeergarage Garenmarkt in Leiden is daar een voorbeeld van..."

Lees hier het hele artikel.

Foto; Jan Willem Kommer