86 sociale huurwoningen Stompwijckstraat Wassenaar

19 februari 2021

86 sociale huurwoningen Stompwijckstraat Wassenaar

Aan weerszijden van de Stompwijckstraat in Wassenaar maken bestaande woningen plaats voor 86 sociale huurwoningen die energiezuinig en volledig aardgasvrij zullen zijn. De sloop van de 40 gedateerde duplexwoningen moet in april beginnen en de start van de vervangende nieuwbouw staat voor komend najaar gepland. 

Kijk hier voor het nieuwsbericht in de Wassenaarse Krant.

 

Bouwvlog 52 sociale huurwoningen Oeverpolder Katwijk

08 februari 2021

Bouwvlog 52 sociale huurwoningen Oeverpolder Katwijk

Wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk en Bert Veldman, projectleider van Dunavie, maakten een leuke bouwvlog over de 52 sociale huurwoningen van het project Oeverpolder in Katwijk.
In deze vlog lopen zij rond het gebouw en vertellen ze over de samenwerking van de gemeente met Dunavie op het gebied van betaalbaar wonen en klimaatadaptief bouwen.

 

Boring voor een WKO-installatie

01 februari 2021

Bij de restauratie en uitbereiding van een monumentale woning in Warmond wordt vandaag tot 120 meter diepte geboord voor het plaatsen van een WKO-installatie. Warmte Koude Opslag is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. De techniek wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen en/of te koelen.

Informatieavond Haarlemmerstraat-parkeergarage, Leiden

29 januari 2021

Donderdagavond 28 januari was er via Zoom een informatieavond voor belangstellenden over uitbreiding van de Haarlemmerstraat-parkeergarage aan de Hooigracht.
Behalve dat de parkeergarage wordt uitgebreid met circa 90 parkeerplaatsen en beter toegankelijk wordt gemaakt, krijgt het hele complex met kantoren en winkels een “make over”. Het bestaande deel en de uitbreiding samen krijgen een nieuwe identiteit die zich goed verhoudt ten opzichte van de bestaande stad. Alhoewel er vragen waren waarom op deze plek parkeerplaatsen moeten worden toegevoegd waren alle aanwezigen het er over eens dat het een mooi ontwerp is.

Selectie Open Oproep Bouwen aan talent

20 januari 2021

Uit de 63 inzendingen die het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontving in reactie op de Open Oproep Bouwen aan talent zijn twaalf young professionals geselecteerd. Zij zullen met gevestigde ontwerpbureaus gaan samenwerken aan actueel maatschappelijke opgaven.

Studio VVKH gaat samenwerken met architect Alexander Beeloo. Naast zijn parttimebaan bij krft runt hij zijn eigen studio. In de traditie van architect Sir Edwin Lutyens gaan studio VVKH en Beeloo onderzoek doen naar de betekenis van materialisatie, maatsystemen en detail in de huidige en toekomstige bouwcultuur.

Met de Open Oproep Bouwen aan talent wil het Stimuleringsfonds de aansluiting van startende architecten en stedenbouwers met het werkveld verstevigen en ruimte bieden aan artistieke en professionele uitwisseling. Dit gebeurt in het kader van actueel maatschappelijke opgaven, zoals de ontwikkeling van duurzame, betaalbare en toepasbare bouwtechnieken, gezonde verstedelijking, werkomgevingen van de toekomst en groen wonen. Het budget voor deze open oproep komt uit de extra middelen die minister Van Engelshoven beschikbaar stelde om makers in de ontwerpsector te ondersteunen die hard zijn getroffen door de uitbraak van covid-19.

Lees hier het hele artikel.

Woningen Kloplocatie Alphen aan den Rijn

13 januari 2021

In het plan “Kloppend Hart”, sluitstuk van de wijk Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn, wordt gebouwd aan 20 waterwoningen en 40 terrasappartementen. De appartementen bevinden zich in twee nagenoeg identieke gebouwen met brede terrassen die uitkijken over het Groene Hart.

De waterwoningen ernaast staan op een halfverdiept souterrain waar zich direct onder de woning 2 eigen parkeerplaatsen en een berging bevinden. Dit zorgt voor een autoluw en groen straatbeeld.

Alle woningen zijn uniek door het verschil in indeling- en uitbreidingsmogelijkheden.
Verder worden de woningen gasloos en energieneutraal ontwikkeld.

De 16 geschakelde villa’s die ook tot dit plan behoren zijn vorig jaar opgeleverd.

Appartementengebouwen Kanaalpark, Leiden

06 januari 2021

https://www.vvkh.nl/nl/architectuur/starterswoningen-kanaalpark-leiden/

In het Kanaalpark in Leiden wordt door aannemer de Lange van der Plas hard gewerkt aan de twee appartementengebouwen voor starters. Blok 1 is halverwege, en er is gestart met het metselwerk. Hier worden 93 appartementen gerealiseerd op de plek van een oud kantoorgebouw. Naar verwachting is het eind dit jaar gereed.

Van blok 2 is de fundering gelegd. Dit blok staat haaks op blok 1, en bestaat uit een rijzig gebouw met 41 appartementen op een bestaand parkeerterrein. Samen vormen de blokken een voortzetting van de nieuwe stadswijk aan de Lammenschans.

Vincent bouwt droomhuis van zeecontainers

11 december 2020

In Achthuizen wordt een bijzondere woning gemaakt van zeecontainers. Het ontwerp is een samenwerking van Gerrit Knappers en studio VVKH. De enthousiaste opdrachtgever voert het project zelf uit.

De Telegraaf heeft er een nieuwsitem aan gewijd.
https://www.youtube.com/watch?v=HXF1q4U1EDI