start aanleg terras Annie's Leiden

25 januari 2023

terras Annie's Leiden

Er is begonnen met de aanleg van het nieuwe drijvende terras voor café restaurant Annie's in Leiden. Het wordt een gebogen terras dat groter wordt dan de huidige dekschuiten. In maart moet het gereed zijn.

Interview supervisor Energiepark Leiden

15 december 2022

Ronald Knappers is de architectonische supervisor voor het Energiepark in Leiden. Tussen de Langegracht en Huigpark komen aan weerszijde van de energiecentrale nieuwe gebouwen, ontworpen door verschillende architecten. Als supervisor de taak om met alle partijen alle aspecten te verwerken tot een buurt die voor bewoners en bezoekers volstrekt logisch aanvoelt. Genoeg aanleiding voor een interview met het Leidsch Dagblad.

 

Stelt-Zuid genomineerd voor Gelderse prijs ruimtelijke kwaliteit

28 november 2022

Dijkwoningen in de Stelt-Zuid Nijmegen

De Stelt-Zuid is samen met 14 andere projecten genomineerd voor de GPRK 2022. Onze dijkwoningen maken onderdeel uit van deze wijk, die prachtig is gelegen in de bocht van de rivier de Waal bij Nijmegen. Een centrale boomgaard en een struinzone langs de dijk maken onderdeel uit van het gezamenlijk ontwikkelde stedenbouwkundige plan. Naast de juryprijs is er een publieksprijs.

Stemmen kan tot 15 december.

Dutch Design Week

28 oktober 2022

Dutch Design Week

Met het hele bureau een dagje naar de Dutch Design Week. DDW wil laten zien hoe ontwerpers wereldwijd bijdragen aan een mooie, duurzame toekomst. Veel inspiratie opgedaan!

Woningen Stompwijckstraat

12 oktober 2022

86 woningen Stompwijckstraat Wassenaar

In Wassenaar is de uitvoering van het project “86 woningen Stompwijckstraat” in volle gang. De totale ruwbouw wordt in november afgerond, en nog dit jaar worden de binnenspouwbladen geplaatst waardoor de woningen wind- en waterdicht zijn. Eind oktober wordt aangevangen met de uitvoering van het metselwerk. Het totale project wordt in september 2023 opgeleverd.

Hoogste punt Zoeterwoude-Rijndijk

21 september 2022

Hoogste punt appartementencomplex Zoeterwoude-Rijndijk

Vrijdag 16 september vierden wij met aannemer Niersman en opdrachtgever Rijzo Vastgoed het bereiken van het hoogste punt bij de bouw van het nieuwe appartementencomplex in Zoeterwoude-Rijndijk. In het ontwerp is het entreegebouw verbijzonderd met een kap, en daar wappert nu de vlag. Door de geleding van het volume in vorm en kleur voegt het zich goed in de dorpse omgeving. Vierendertig starters op de woningmarkt vinden hier straks een veilig onderkomen.

Open Monumentendag 2022

07 september 2022

Rapenburg 49, Leiden

Dit weekend zijn de Open Monumentendagen Leiden

met als thema 'duurzaam duurt het langst'. Op Rapenburg 49 is een prachtig en duurzaam gerestaureerd en ingericht woonhuis te zien waar wij als architect ons steentje aan hebben bijgedragen. Reserveren verplicht.

Gemma Smid Architectuurprijs 2022

13 juni 2022

Gemma Smid Architectuurprijs 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 – de landelijke Dag van de Architectuur – wordt de twee jaarlijkse Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer uitgereikt. Vijf gebouwen zijn genomineerd.
Je kunt ook stemmen voor de publieksprijs!

De juryprijs is voor het ontwerp met de meest aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar in Zoetermeer is gerealiseerd. De onafhankelijke vakjury met Brechje Pronk (Architect, gemeente Rotterdam), Ronald Knappers (studio VVKH en stadsbouwmeester Zoetermeer) en Sabine Geerlings (Sabine Geerlings Landschapsarchitectuur) kiest een winnaar uit de vijf nominaties.