Hoogste punt Zoeterwoude-Rijndijk

21 september 2022

Hoogste punt appartementencomplex Zoeterwoude-Rijndijk

Vrijdag 16 september vierden wij met aannemer Niersman en opdrachtgever Rijzo Vastgoed het bereiken van het hoogste punt bij de bouw van het nieuwe appartementencomplex in Zoeterwoude-Rijndijk. In het ontwerp is het entreegebouw verbijzonderd met een kap, en daar wappert nu de vlag. Door de geleding van het volume in vorm en kleur voegt het zich goed in de dorpse omgeving. Vierendertig starters op de woningmarkt vinden hier straks een veilig onderkomen.

Open Monumentendag 2022

07 september 2022

Rapenburg 49, Leiden

Dit weekend zijn de Open Monumentendagen Leiden

met als thema 'duurzaam duurt het langst'. Op Rapenburg 49 is een prachtig en duurzaam gerestaureerd en ingericht woonhuis te zien waar wij als architect ons steentje aan hebben bijgedragen. Reserveren verplicht.

Gemma Smid Architectuurprijs 2022

13 juni 2022

Gemma Smid Architectuurprijs 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 – de landelijke Dag van de Architectuur – wordt de twee jaarlijkse Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer uitgereikt. Vijf gebouwen zijn genomineerd.
Je kunt ook stemmen voor de publieksprijs!

De juryprijs is voor het ontwerp met de meest aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar in Zoetermeer is gerealiseerd. De onafhankelijke vakjury met Brechje Pronk (Architect, gemeente Rotterdam), Ronald Knappers (studio VVKH en stadsbouwmeester Zoetermeer) en Sabine Geerlings (Sabine Geerlings Landschapsarchitectuur) kiest een winnaar uit de vijf nominaties.

Relatie tussen architectuur en basketbal

04 mei 2022

woongebouw met starterswoningen Zoeterwoude-Rijndijk

Is er een relatie tussen architectuur en basketbal? Nee, behalve dat wij door onze opdrachtgever voor het woongebouw met starterswoningen in Zoeterwoude werden uitgenodigd om een wedstrijd van ZZ Leiden bij te wonen. De bouw is immers gestart: de palen zitten erin, evenals de bronnen voor de warmtepomp. Reden om het hele bouwteam te fêteren. Dank aan Marcel Verburg.

Opdracht nieuwe parkeergarage

13 april 2022

parkeergarage LBSP, Leiden

Voor het Bio Science Park in Leiden heeft studio VVKH samen met bouwbedrijf Goldbeck een ontwerp gemaakt voor een nieuwe bovengrondse parkeergarage. Met een slim demontabel systeem en een verrassende omhulling passend bij het Hollandse landschap wist het team deze opdracht van de Universiteit Leiden binnen te slepen. Een centrale voorziening die de verdere ontwikkeling van de Campus mogelijk maakt.

Opgeleverd

21 februari 2022

nieuwbouw Kanaalpark Leiden opgeleverd

De eerste huurders trekken in de nieuwbouw aan het Kanaalpark, onderdeel van de grote Campusontwikkeling achter station Leiden Lammenschans. We hebben hier twee woongebouwen ontworpen die een bestaand kantoorgebouw en parkeerterrein vervangen. Grootschalige ingrepen die door de variatie in de architectuur een heel plezierige woonomgeving oplevert.

Onthulling bouwbord woningen Wassenaar

11 februari 2022

onthulling bouwbord woningen Wassenaar

Donderdag 10 februari werd in Wassenaar het bouwbord onthuld op de bouwplaats van de 86 sociale huurwoningen aan de Stompwijckstraat door de burgemeester en het bestuur van woningbouwvereniging St. Willibrordus. Ook werd de laatste paal de grond in gedraaid.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het aanwezige groen en de omliggende bebouwing. Eind 2023 worden de woningen opgeleverd.

Hybride werken

21 januari 2022

Hybride werken Parmentierweg Leiden

Studio VVKH mag aan de slag als interieurarchitect bij HECHT, de nieuwe naam van de Regionale Dienst Openbare gezondheidszorg Hollands Midden. Het bestaand gebouw van de GGD aan de Parmentierweg moet geschikt worden gemaakt voor de nieuwe manier van werken, hybride en flexibel. Op een zelfde manier is VVKH betrokken bij de herinrichting van DZB Leiden, waar de traditionele kantoorkamer plaatsmaakt voor een open werkomgeving waar de ontmoeting centraal staat.