Krijn Tabbers nieuwe voorzitter RAP

10 mei 2023

Krijn Tabbers is de nieuwe voorzitter van het Rijnlands Architectuur Platform. Hij neemt het stokje over van Peter van Swieten die na 12 jaar afzwaait. Het RAP organiseert het debat over architectuur en ruimtelijke ontwikkeling in de Leidse regio, en reikt elke twee jaar een prijs uit voor het mooiste gebouw in de regio, de RAP071 architectuurprijs. Naast Krijn nemen Anneloes Visscher-Van der Meer, Pieter van Woensel, Marit Geluk en Tim Stolwijk plaats in het bestuur.

Krijn was op 6 mei 25 jaar in dienst bij studio VVKH. Wij willen hem hartelijk feliciteren met dit jubileum.

Voorjaar in Leiden

22 maart 2023

Parkeergarage Bio Science Park Leiden

De bouw van de parkeergarage op het Bio Science Park in Leiden vordert gestaag.
De eerste geanodiseerde aluminium lamellen zijn haaks op de gevel gemonteerd. Op de platte zijden van de lamellen is met een zeefdruk techniek een afbeelding van een Hollands landschap aangebracht. De eerste afbeelding is al goed te zien.

Hoogste punt Stompwijckstraat Wassenaar

17 maart 2023

Nieuwbouw sociale huurwoningen Stompwijckstraat Wassenaar

Op 9 maart kwamen zo'n 70 genodigden samen om het hoogste punt te vieren van de nieuwbouw aan de Stompwijckstaat.

Kijk hier naar een leuk filmpje van dit feestelijke moment.

 

Starterswoningen Hoge Rijndijk Zoeterwoude

17 februari 2023

Starterswoningen Hoge Rijndijk Zoeterwoude

Afgelopen donderdag was de sleuteloverdracht van het project aan de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude. Aannemersbedrijf Niersman heeft de klus geklaard, en opdrachtgever Rijzo vastgoed mocht het pand openen. De 34 starterswoningen zijn in een mum van tijd verhuurd. Na een lange aanloopfase heeft het bouwen zelf niet meer dan een jaar geduurd, met een mooi resultaat. De laatste hand wordt nu gelegd aan de terreininrichting.

start aanleg terras Annie's Leiden

25 januari 2023

terras Annie's Leiden

Er is begonnen met de aanleg van het nieuwe drijvende terras voor café restaurant Annie's in Leiden. Het wordt een gebogen terras dat groter wordt dan de huidige dekschuiten. In maart moet het gereed zijn.

Interview supervisor Energiepark Leiden

15 december 2022

Ronald Knappers is de architectonische supervisor voor het Energiepark in Leiden. Tussen de Langegracht en Huigpark komen aan weerszijde van de energiecentrale nieuwe gebouwen, ontworpen door verschillende architecten. Als supervisor de taak om met alle partijen alle aspecten te verwerken tot een buurt die voor bewoners en bezoekers volstrekt logisch aanvoelt. Genoeg aanleiding voor een interview met het Leidsch Dagblad.

 

Stelt-Zuid genomineerd voor Gelderse prijs ruimtelijke kwaliteit

28 november 2022

Dijkwoningen in de Stelt-Zuid Nijmegen

De Stelt-Zuid is samen met 14 andere projecten genomineerd voor de GPRK 2022. Onze dijkwoningen maken onderdeel uit van deze wijk, die prachtig is gelegen in de bocht van de rivier de Waal bij Nijmegen. Een centrale boomgaard en een struinzone langs de dijk maken onderdeel uit van het gezamenlijk ontwikkelde stedenbouwkundige plan. Naast de juryprijs is er een publieksprijs.

Stemmen kan tot 15 december.

Dutch Design Week

28 oktober 2022

Dutch Design Week

Met het hele bureau een dagje naar de Dutch Design Week. DDW wil laten zien hoe ontwerpers wereldwijd bijdragen aan een mooie, duurzame toekomst. Veel inspiratie opgedaan!