Ronald Knappers nieuwe stadsbouwmeester Zoetermeer

01 oktober 2021

stadsbouwmeester, Zoetermeer

Open monument aan het Rapenburg

10 september 2021

restauratie, Rapenburg, monument

Tijdens de Open Monumentendagen in Leiden is ook Rapenburg 49 te bezichtigen, een pand dat onlangs in oude luister is hersteld en verduurzaamd. Wij hebben hier het ontwerp voor gemaakt, in nauw overleg met de bevlogen opdrachtgever. Helaas is de bezichtiging al volgeboekt, maar op onze site enkele beelden. 

Excursie

03 september 2021

Studio VVKH ging donderdag 2 september op excursie langs eigen werk!

Studio VVKH ging donderdag 2 september op excursie langs eigen werk! De reis voerde ons langs een grote diversiteit aan projecten. Van een bijzondere restauratie aan het Rapenburg en een met grote precisie gedetailleerde villa in Delfgauw tot grote nieuwbouwprojecten aan het Kanaalpark in Leiden en langs de N11 in Alphen aan den Rijn. Gesprekken met bewoners in het Gemaalhuis in Hoofddorp leverden enthousiaste verhalen op, evenals de rondleiding door een trotste opdrachtgever in de Oeverhof in Katwijk. Geïnspireerd besloten we de dag op de vernieuwde Garenmarkt in Leiden, op een terras in de zon bovenop de parkeergarage.  

Zijldijk Energieneutraal

30 juli 2021

Zijldijk Energieneutraal

Met het plaatsen van 17 zonnepanelen op het dak van het Droomhuis aan de Zijldijk kan het pand nu in zijn eigen energiebehoefte voorzien. En het was al zo duurzaam. Houtbouw in CLT op een bestaande fundering, gasloos dankzij onder meer een luchtwarmtepomp en warmteterugwinning op de ventilatielucht, en een goed geïsoleerde schil afgewerkt met prachtige houten delen. Het gebouw huisvest een atelier, vakantiewoning en faciliteiten voor kampeerders. Het is erop gericht iedereen te laten genieten van een verblijf in deze prachtige omgeving nabij de Kagerplassen.

Het Gemaalhuis in Aluminium in de praktijk

07 juli 2021

Het Gemaalhuis in Aluminium in de praktijk

In magazine Aluminium in de praktijk wordt aandacht besteed aan Het Gemaalhuis in Hoofddorp. In het project zijn in kleur geanodiseerde kozijnen toegepast.
Het artikel lees je hier.

Start sloop veertig duplexwoningen Wassenaar

21 juni 2021

Start sloop veertig duplexwoningen Wassenaar

De wethouders Kees Wasssenaar van Ruimtelijke Ordening en Ritske Bloemendaal van Wonen, gaven op maandag 14 juni j.l. de aftrap voor de sloop van veertig duplexwoningen rondom de Stompwijckstraat in Wassenaar. Met een grote sloopmachine tilden zij een dak omhoog en sloopten zij een zijwand van een woning. Daarmee zijn de werkzaamheden voor de nieuwbouw van 86 sociale huurwoningen officieel van start gegaan.

Zie ook De Wassenaarse Krant van 18 juni 2021.

 

 

Stadsbouwmeester draagt Oeverhof voor aan Rijnlandse Architectuur Prijs

16 juni 2021

Rijnlandse Architectuur Prijs 2021

Stadsbouwmeester van Katwijk, Johan Roelofs, draagt 15 projecten uit Katwijk voor aan de Rijnlandse Architectuur Prijs 2021 waaronder ons project Oeverhof. Zaterdag 19 juni maakt het RAP bekend welke projecten er op de longlist komen te staan.

Feestelijke opening appartementengebouw Oeverhof

09 juni 2021

Feestelijke opening appartementengebouw Oeverhof

Donderdag 3 juni was de officiële opening van het appartementengebouw in Katwijk. Tijdens deze stralende dag kreeg het appartementengebouw de naam Oeverhof toegewezen.