Publicatie Parkeergarage Garenmarkt Leiden

30 april 2021

Mooie publicatie Parkeergarage Garenmarkt Leiden in blad Mebest.

"De parkeergarage zit in de lift. Donker en krap maakt plaats voor licht en ruim. Parkeergarage Garenmarkt in Leiden is daar een voorbeeld van..."

Lees hier het hele artikel.

Foto; Jan Willem Kommer

 

Inzendingen BNA Beste Gebouw van het Jaar

14 april 2021

BNA Beste Gebouw van het Jaar

Twee mooie projecten van studio VVKH ingezonden voor de BNA Beste Gebouw van het Jaar, Het Gemaalhuis, Hoofddorp en ondergrondse parkeergarage met stadsplein 'De Garenmarkt', Leiden.

De vlag kan uit

29 maart 2021

De eerste huurders Oeverpolder Katwijk hebben de sleutel ontvangen.

De eerste huurders Oeverpolder Katwijk hebben de sleutel ontvangen.
Wij wensen alle huurders veel woonplezier!

Foto; Dunavie

Terrasappartementen Kloplocatie Alphen aan den Rijn

15 maart 2021

Terrasappartementen Kloplocatie Alphen aan den Rijn

De Terrasappartementen op de Kloplocatie Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn zijn uit de steigers. De twee appartementengebouwen vormen samen met de geschakelde waterwoningen de groene begrenzing van het polderlandschap van het Groene Hart. Het groen van de polder wordt visueel doorgetrokken in de bebouwing door elk appartement een eigen (terras)tuin te geven.

ESPA Gold Award voor Parkeergarage Garenmarkt

12 maart 2021

ESPA Gold Award voor Parkeergarage Garenmarkt Leiden

Deze week heeft wethouder Ashley North een ESPA Gold Award in ontvangst genomen voor Parkeergarage Garenmarkt in Leiden. Deze onderscheiding is de erkenning voor Parkeergarages van een uitzonderlijke kwaliteit en wordt in Nederland toegekend en uitgereikt door Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland.
Mede vanwege de aanrijroute en de locatie in de binnenstad bleek de parkeergarage met 425 parkeerplaatsen direct na de openingsdag medio februari 2020 ongekend populair. De moderne architectuur en verlichting geven de garage een prettige sfeer. De kentekenherkenning bij de slagboom en dynamische verwijsborden dragen bij aan het gemak en met 25 laadplekken voor elektrische auto's is de Parkeergarage klaar voor de toekomst.
Door ondergronds te parkeren komt er meer ruimte vrij voor recreatie en groen. Het groene plein dat boven op de Garenmarkt is aangelegd is daar een mooi voorbeeld van.

Kanaalpark in de steigers

08 maart 2021

Kanaalpark Leiden in de steigers

Aan het Kanaalpark in Leiden staat blok 1 nu volledig in de steigers. De ruwbouw van de 6 verdiepingen is bijna af, op één deel komt nog een extra laag woningen. Er is begonnen aan het metselwerk. Het gebouw wordt uitgevoerd in drie kleuren, met horizontale banden van staand metselwerk. Door het steigerwerk heen zijn de verspringende balkons te zien. Van blok 2 is de basis neergezet, de eerste 2 lagen van de 13. Het nieuwe stadsdeel dat in de Lammenschansdriehoek verrijst wordt steeds beter zichtbaar.

 

86 sociale huurwoningen Stompwijckstraat Wassenaar

19 februari 2021

86 sociale huurwoningen Stompwijckstraat Wassenaar

Aan weerszijden van de Stompwijckstraat in Wassenaar maken bestaande woningen plaats voor 86 sociale huurwoningen die energiezuinig en volledig aardgasvrij zullen zijn. De sloop van de 40 gedateerde duplexwoningen moet in april beginnen en de start van de vervangende nieuwbouw staat voor komend najaar gepland. 

Kijk hier voor het nieuwsbericht in de Wassenaarse Krant.

 

Bouwvlog 52 sociale huurwoningen Oeverpolder Katwijk

08 februari 2021

Bouwvlog 52 sociale huurwoningen Oeverpolder Katwijk

Wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk en Bert Veldman, projectleider van Dunavie, maakten een leuke bouwvlog over de 52 sociale huurwoningen van het project Oeverpolder in Katwijk.
In deze vlog lopen zij rond het gebouw en vertellen ze over de samenwerking van de gemeente met Dunavie op het gebied van betaalbaar wonen en klimaatadaptief bouwen.