Bureau

Wie zijn we, wat doen we, wat willen we?

Wij zijn studio VVKH, gevestigd in het voormalige directiekantoor van de monumentale Meelfabriek in Leiden.

Op de locatie van het Meelfabriekcomplex staat de komende tijd veel te gebeuren. Hier krijgen kantoor- en fabrieksgebouwen een nieuwe bestemming. Deze plek is een mooie combinatie van verleden en toekomst en een metafoor voor hetgeen we als bureau belangrijk vinden: bouwen met respect voor het verleden en gericht op een gezonde duurzame toekomst. 

Sinds enkele decennia hebben we bewezen een enthousiaste, betrokken en kundige partner te zijn in het bouwproces. Ronald Knappers en Gerrit-Jan van Rijswijk zijn de architecten | eigenaren van het bureau, samenwerkend met associate Thomas Gillet en een team van hoog opgeleide en ervaren medewerkers.

Ons bureau staat voor architectonische en bouwtechnische kwaliteit, zorgvuldige detaillering, precieze verankering in de omgeving en een heldere organisatie. Ons portfolio is divers en ambitieus en omvat zowel grote stedenbouwkundige ontwerpen als nieuwbouw- en renovatieprojecten. We werken aan woningbouw en utiliteitsbouw, zoals parkeergarages, winkelcentra, brandweerkazernes, scholen, zorggebouwen. We vinden bouwen in de binnenstad net zo uitdagend als het ontwerpen van projecten in de “vrije” ruimte.

Bijzondere voorbeelden zijn:

  • parkeergarage Garenmarkt in Leiden
  • villa Meijendel in Wassenaar
  • appartementen aan het Plantsoen in Leiden
  • transformatie kantoorgebouw naar hotel in Hoofddorp
  • brede school in Utrecht
  • meubelplein Ekkersrijt

 

We beseffen dat we nieuwe wegen moeten vinden om tot nog duurzamere oplossingen te komen. We onderzoeken nieuwe vormen van samenwerken en het delen van kennis, door middel van BIM en andere vormen van digitale communicatie.

 

 

Vacature

Stagiair(e) architectuur

voor een periode van minimaal vier maanden.

We zoeken een leergierige en enthousiaste student(e) (TU/AvB) die breed ingezet wil worden en alle aspecten van het vak wil leren kennen. Je assisteert bij het ontwerpproces, maakt schetsontwerpen, werkt tekeningen uit en biedt ondersteuning bij uitvoeringsprocessen. Het kunnen werken met software zoals Revit, AutoCAD, Sketchup, Photoshop en Indesign is een pre.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een motivatiebrief met CV en een beknopt portfolio naar info@vvkh.nl.    

 

BIM bouwkunde

Studio VVKH – brede, flexibele dienstverlening ook voor derden

Zoals bij vele organisaties heeft ook onze dienstverlening de afgelopen jaren, mede door de komst van virtueel bouwen, een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Onze gespecialiseerde BIM modelleurs maken in REVIT van een ontwerp een digitaal model. Al in een vroegtijdig stadium zoeken wij de samenwerking met andere disciplines in de bouwkolom, zoals constructeurs en installateurs, om het model naar een hoger niveau te tillen. Dit resulteert uiteindelijk in een compleet BIM-model, een virtueel gebouwd model, waarbij tot in detail het ontwerp is uitgewerkt. Door deze aanpak kunnen faalkosten tot een minimum worden beperkt.

Deze dienstverlening is sinds kort in een aparte afdeling ondergebracht – BIM bouwkunde – en wordt niet alleen geleverd aan onze eigen ketenpartners, opdrachtgevers en aannemers, maar kan ook worden ingezet bij projecten van andere ontwerpers. Over de mogelijkheden met betrekking tot het inhuren van deze diensten kunt u vrijblijvend informatie opvragen bij Fred Berg, onze BIM-manager.