Wie zijn we, wat doen we, wat willen we?

Wij zijn studio VVKH, gevestigd in het voormalige directiekantoor van de monumentale Meelfabriek in Leiden.

Op de locatie van het Meelfabriekcomplex staat de komende tijd veel te gebeuren. Hier krijgen kantoor- en fabrieksgebouwen een nieuwe bestemming. Deze plek is een mooie combinatie van verleden en toekomst en een metafoor voor hetgeen we als bureau belangrijk vinden: bouwen met respect voor het verleden en gericht op een gezonde duurzame toekomst. 

Sinds enkele decennia hebben we bewezen een enthousiaste, betrokken en kundige partner te zijn in het bouwproces. Ronald Knappers en Gerrit-Jan van Rijswijk zijn de architecten | eigenaren van het bureau, samenwerkend met associates Thomas Gillet en Krijn Tabbers en een team van hoog opgeleide en ervaren medewerkers.

Ons bureau staat voor architectonische en bouwtechnische kwaliteit, zorgvuldige detaillering, precieze verankering in de omgeving en een heldere organisatie. Ons portfolio is divers en ambitieus en omvat zowel grote stedenbouwkundige ontwerpen als nieuwbouw- en renovatieprojecten. We werken aan woningbouw en utiliteitsbouw, zoals parkeergarages, winkelcentra, brandweerkazernes, scholen, zorggebouwen. We vinden bouwen in de binnenstad net zo uitdagend als het ontwerpen van projecten in de “vrije” ruimte.

Recente voorbeelden zijn:

  • herontwikkeling Verbeekstraat, Leiden
  • woningbouwplan 'het Gemaalhuis' in Hoofddorp
  • parkeergarage Garenmarkt in Leiden
  • villa Meijendel in Wassenaar
  • appartementen aan het Plantsoen in Leiden
  • meubelplein Ekkersrijt

 

We beseffen dat we nieuwe wegen moeten vinden om tot nog duurzamere oplossingen te komen. We onderzoeken nieuwe vormen van samenwerken en het delen van kennis, door middel van BIM en andere vormen van digitale communicatie.

 

 

studio VVKH is een erkend BNA bureau