Hip hotel in Hoofddorp

Nieuwe hotelformule in Hoofddorp

In 2016 hebben we in opdracht van CTI (Control Towers International) een studie gedaan naar de mogelijkheden om in een bestaand kantoorgebouw in Hoofddorp een hotel onder te brengen. Het vrijstaande kantoorgebouw met parkeergarage aan de Kruisweg 106 maakt onderdeel uit van bedrijventerrein ‘de Hoek’ in Hoofddorp. Het pand ligt op een steenworp afstand van Schiphol en Amsterdam en is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar.

Vervolgens hebben we het ontwerp gemaakt voor de transformatie naar een hotel met 133 kamers en diverse faciliteiten, zoals een restaurant, bar en lounge.

Op basis van de studie en het ontwerp is in overleg met de gemeente het bestemmingsplan aangepast en is een geïnteresseerde marktpartij gecontracteerd: Centro Hotels uit Duitsland. Het ontwerp is vervolgens geheel op de wensen van Centro afgestemd. In het gebouw wordt een voor Nederland geheel nieuwe, hippe hotelformule geïntroduceerd; het ‘Ninetynine-hotel Amsterdam’, specifiek gericht op de jongere doelgroep. Vitamin-E heeft namens Centro het interieurontwerp van de Ninetynine-formule verzorgd. Het nieuwe hotel zal een goede aanvulling zijn op het huidige aanbod in de gemeente Haarlemmermeer.

De sloopwerkzaamheden zijn in 2017 uitgevoerd, in november 2018 is gestart met de transformatie van het bestaande kantoorgebouw naar hotel.

 
Status in uitvoering
Architecten Gerrit-Jan van Rijswijk
Opdrachtgever(s) CTI (Control Towers Internationl), Hoofddorp