wonen aan de Steltse dijkgaarden in Nijmegen

In de Stelt Zuid, onderdeel van de Waalsprong bij Nijmegen, worden in totaal 269 woningen en appartementen door verschillende partijen gerealiseerd. De Stelt Zuid neemt een bijzondere positie in als groene enclave tussen het dorp Lent en de rivier. Vier combinaties van architectenbureau en ontwikkelaar werken hier samen aan een nieuwe woonwijk, met een centrale boomgaard en de dijkzone als structurerende elementen.

In opdracht van BPD hebben we het ontwerp gemaakt voor 12 dijkwoningen in de Dijkzone. De woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 190 m2 en hebben alle vanaf de woonverdieping een fantastisch uitzicht over de Waal en de stad Nijmegen. Onderin de woningen wordt geparkeerd, op de eerste verdieping zijn de hoofdslaapkamer, leefkeuken en achtertuin aan de dijk gesitueerd, op de tweede verdieping de living met zicht op de Waal en de derde verdieping kan als slaap- en/of werkruimte worden ingericht. De woningen zijn gasloos en het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

De hoogteverschillen van het dijkgebied komen terug in de tuinen en de overgang naar het struingebied langs de dijk. Vanaf het terras van de woningen loop je zo richting de oevers van de Waal.

De woningen zijn in december 2019 in verkoop genomen.

 
Status in uitvoering
Architecten Ronald Knappers, Krijn Tabbers
Opdrachtgever(s) BPD