Villa Meijendel Wassenaar

22 mei 2017

Mooie publicatie Villa Meijendel in Wassenaar in het Houtblad van mei 2017. houtblad.nl/Projecten/Villa_Meijendel

Door de gevel van gebrand hout en de houtconstructie in het interieur heeft het ontwerp de aandacht getrokken van de redacteur.

Citaat: Gelaagdheid en ruimtelijkheid. Dat zijn misschien wel de kernbegrippen van dit bouwwerk. Naast het adagium van opgaan in de natuur. Door te knippen en te kneden heeft architect Knappers een schil gerealiseerd die het binnen-buitengevoel optimaliseert, terwijl de bewoners zich altijd geborgen weten. Veilig in ‘t verkoolde woud. Magisch naturalisme in Wassenaar. Of, zoals de opdrachtgever het nuchter formuleert: ‘Het is heel goed gelukt ons te laten wegvallen tegen de achtergrond.’

 

Woningbouw Katwijk

05 mei 2017

Wij zijn geselecteerd voor duurzame sociale woningbouw in een herstructureringswijk in Katwijk. Inmiddels zijn wij gestart met het voorlopig ontwerp van het appartementengebouw. Opdrachtgever is woningcorporatie Dunavie.

Clinckhoeff weer van start

19 april 2017

Na 2,5 jaar stilstand gaat ons project Clinckhoeff weer van start en pakken we de draad vanaf de bouwvergunning weer op.
Het betreft het uitbreiden/transformeren van het bestaande winkelcentrum en het maken van een parkeergarage en appartementen.

Ronald Knappers in de week van Leiden

19 april 2017

Afgelopen zondag 16 april was Ronald Knappers te gast in het radioprogramma de week van Leiden (Sleutelstad 93.7fm). In dit programma staat de gast centraal en gaat het over beroep, vrije tijd en over (de activiteiten) in de stad. Gespreksonderwerpen waren onder andere de Meelfabriek, parkeergarage Garenmarkt, Naturalis en villa Meijendel.

Eerste paal De Verleyding

10 april 2017

Op 5 april j.l. is de eerste paal van 'De Verleyding' geslagen door wethouder Laudy.
De bouw is in maart gestart. In het gebouw komen 112 huurappartementen voor werkende jongeren tussen de 18 en 35 jaar. De woningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens en hebben een oppervlakte van circa 30 m2 (1-kamerappartement) en 45 m2 (2-kamerappartement). 

BNA Beste Gebouw 2017

27 maart 2017

Ons project Villa Meijendel in Wassenaar is een van de 21 geselecteerde projecten (van in totaal 113 inzendingen) die de vakjury heeft bezocht om te komen tot 9 nominaties voor BNA Beste Gebouw van het jaar 2017. We vinden het uiteraard jammer dat we niet tot de laatste ronde zijn doorgedrongen, maar feliciteren onze collega’s die dit wel hebben bereikt. De winnaar wordt op 19 mei bekendgemaakt.

De Meelfabriek

24 maart 2017

Met de ondertekening van de huurovereenkomst eerder deze week is de verhuizing van VVKH architecten naar één van de monumentale gebouwen van het industrieel complex de Meelfabriek een feit. Ronald Knappers en Gerrit-Jan van Rijswijk, de partners van VVKH, zijn zeer verheugd over de nieuwe huisvesting.

De Meelfabriek, gelegen op een voormalig bastion ten oosten van het centrum, is een belangrijk herkenningspunt in de stad en één van de belangrijkste overblijfselen van het rijke industriële verleden van Leiden. Het gehele complex zal de komende jaren door ontwikkelaar Ab van der Wiel worden getransformeerd tot een bruisend stadsdeel. Het masterplan voor de herontwikkeling is van de Zwitserse architect Peter Zumthor en omvat onder meer woonruimte, hotel, horeca, kantoor- en expositieruimten en een parkeergarage. De verbouw van het kantoorgebouw is in volle gang. Begin volgend jaar zal het bureau de ruimte in het souterrain van het gebouw betrekken.

Omgevingsvergunning Verleyding verleend

11 januari 2017

De gemeente Leiden heeft op 6 januari 2017 de omgevingsvergunning verleend voor De Verleyding in Leiden.

Het project wordt gerealiseerd op een braakliggend perceel, gelegen tussen de Lucebertstraat en de Toussaintkade en bestaat uit 112 kleine appartementen voor starters op de arbeidsmarkt.